Bessy - Overzicht Bastei uitgaven

Bessy

Eerste serie


Index
Index

Uitgever: Bastei Verlag
Jaren: 1965-1985
Das Geheimnis der sieben Feuer In 1965 begon Bastei Verlag met een zelfstandige reeks uitgaven voor de avonturen van Bessy. Eerder waren de belevenissen van de collie al te lezen geweest in de tijdschriften Pony en Felix, van dezelfde uitgeverij.
De serie zou uitgroeien tot de meest omvangrijke die er ooit is geweest van een Vandersteen-creatie. In 20 jaar tijd verschenen er 992 afleveringen die in de hoogtijdagen met een frequentie van een deel per week werden gepubliceerd.
De eerste aflevering, Das Geheimnis der sieben Feuer, was nog een vertaling van een eerder in het Nederlands verschenen verhaal, Paniek in Watona. Naarmate de voorraad bestaande verhalen was gebruikt werden er echter steeds meer verhalen speciaal voor Duitsland gemaakt.
In later jaren werden sommige oudere verhalen, onder een nieuw nummer, opnieuw uitgegeven. Daarnaast liep er een aantal jaren ook een aparte serie waarin de uitverkochte avonturen nogmaals werden gepubliceerd.
In november 1985 kwam er met het verhaal Duell der blitzenden Klingen een einde aan deze serie.

Per set van 15 afleveringen is een aparte pagina beschikbaar waarop de covers van deze uitgaven te zien zijn. Klik in de onderstaande lijst op een groep titels om naar de bijbehorende pagina met coverafbeeldingen te gaan.Index
Index