Bessy op het WWW : Duitse uitgaven

Duitse uitgaven


Het aantal uitgaven waarin de avonturen van Bessy in Duitsland verschenen is enorm. In de jaren '50 waren de verhalen eerst te lezen in tijdschriften als Pony en Felix. De populariteit die de reeks hierbij ten deel viel was voor uitgeverij Bastei aanleiding om Bessy een aparte serie voor deze strip te starten. Vanaf 1965 konden de Duitstalige lezers met grote regelmaat een nieuwe aflevering van Bessy in de kiosken vinden.
De Bessy-Studio van Willy Vandersteen bleef tot in 1985 verhalen leveren voor deze reeks. In totaal telt de serie 992 nummers. Het aantal verhalen dat uitkwam is echter iets minder groot. Een aantal verhalen werd 2 of zelfs 3 keer in de reeks uitgegeven, elke keer met een nieuw afleveringnummer.

Naast de lange serie boekjes publiceerde Bastei nog een stortvloed aan andere uitgaven waarin de avonturen van Bessy waren opgenomen. In verzamelbundels, vakantieboeken en pockets werden veel verhalen nogmaals verspreid.
Terwijl de oorspronkelijke reeks nog liep werd een nieuwe serie, dit keer met een geel omslag, op de markt gebracht waarin een aantal van de oudere verhalen opnieuw werd gepubliceerd.
In latere jaren zijn bij een tweetal uitgevers nog series verschenen waarin de oudste verhalen werden opgenomen onder de noemer Bessy Classic.

Bessy en haar vrienden Ook een aantal van de avonturen waarin Bessy en Andy optraden als natuurbeschermers werd in het Duits vertaald.
Suske en Wiske op het WWW