Bessy Classic. 2. Reihe

Bessy classic

Tweede serie


Index
Index

Uitgever: Hethke Verlag
Jaren: 1995-2001
Die pioniere Nadat van 1989 tot 1993 al een aantal van de oudste Bessy-verhalen was heruitgegeven onder de titel Bessy Classic begon Hethke Verlag in 1995 met een nieuwe reeks die dezelfde titel meekreeg.
Net als bij de voorgaande serie het geval was werden de oudste verhalen in de afleveringen opgenomen. In tegenstelling tot de eerdere reeks werd nu echter slechts 1 verhaal per nummer gepubliceerd.

De avonturen verschenen in de volgorde waarin ze oorspronkelijk werden gemaakt. Hierbij passeerden niet alleen de verhalen de revue die eerder te lezen waren in Duitse tijdschriften als Pony en Felix en de lange serie boekjes van Bastei Verlag. Ook verhalen die eerder alleen in het Frans en/of Nederlands waren verschenen kregen een plaats in deze reeks.
Een aantal verhalen dat bij de oorsrpronkelijke Duitse publicatie was ingekort werd voor deze heruitgave gerestaureerd tot hun volledige omvang. In deze versie van Bessy Classic werden ook diverse verhalen opgenomen die bij de eerste reeks heruitgaven was overgeslagen.


Per set van 15 afleveringen is een aparte pagina beschikbaar waarop de covers van deze uitgaven te zien zijn. Klik in de onderstaande lijst op een groep titels om naar de bijbehorende pagina met coverafbeeldingen te gaan.Index
Index